Micmacbags - Hipperz - Een passie voor tassen
 • Je tas op werkdagen voor 18:00 uur besteld, binnen 48uur geleverd!
 • Gratis verzending & retour vanaf €50,- *
 • Achteraf betalen!

9.4

  Micmacbags

  Micmacbags

  17 Producten


  Seen 17 of the 17 products

  Ontstaan van Micmacbags

  In 1949 ging de artistieke ‘founding father’ van Micmacbags, een groot avontuur aan en streefde zijn grote droom na; hij vertrok op jonge leef­tijd naar het (toen nog) onbekende India. Het was zijn droom om zelfgemaakte tassen ontwerpen daadwerkelijk uit te laten voeren in India. Na een lange zoektocht vol belevenissen ontdekte hij de per­fecte fabriek. Hij was sinds jonge leeftijd al geïnspireerd door leefwijze van de Micmac indianen, hierdoor wist hij als geen ander de beste en mooiste (reis)tassen te ontwerpen. Hij vond de perfecte balans tussen schoonheid en functionaliteit.

  Micmacbags vandaag de dag

  Ondertussen is de wereld een dorp geworden en zijn de moge­lijkheden groter dan ooit. Daarom is Micmacbags in 2015 een nieuwe uitdaging aangegaan met een jong team. Het team reist als moderne noma­den de wereld over, altijd op zoek naar pure inspiratiebronnen voor de ontwerpen en materialen. Dezelfde ontdekkingsdrift als de Micmac indianen brengt het team op plekken waar voldoende inspiratie is om prachtige portemonnees en tassen te ontwerpen. Hiermee wordt niet alleen een sterk product gecreëerd, maar ook een boeiend verhaal.

  Eerlijke en duurzame productie

  Micmacbags gelooft dat mooie producten alleen onder de juiste omstandigheden gemaakt dienen te worden. Daarom is de fabriek in India SA8000 gecertificeerd en garanderen zij hun medewerkers een eerlijk loon, goede werkomstandigheden en arbeidstijden.’

  Dit is voor hen niet meer dan normaal, maar helaas blijkt dit in de praktijk toch niet altijd even vanzelfsprekend. Zij hebben dagelijks contact met de medewerkers in India en zijn elke zes maanden op locatie. Zo hebben ze goed zicht op de handhaving van de juiste arbeidsomstandigheden en worden de werknemers intensief betrokken bij de verschillende processen. Zo zijn ze in staat een product te leveren dat niet alleen mooi is aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant.

  De stijl van Micmacbags

  Micmacbags is opvallend stoer en tijdloos. De tassen van Micmacbags zijn uniek en handgemaakt. Dit Nederlandse merk zoekt bij ieder ontwerp de bijpassende kwaliteit leer. De tassen verschillen daarom onderling van soepelheid, kleur en onderhoud. Gelooid buffelleer, rundleer, glad, vintage of onbewerkt. Micmacbags is een avontuurlijk merk en het ontwerpteam is voortdurend op zoek naar inspiratie voor nieuwe opvallende Micmacbags. Denk hierbij aan:


  Als je de collectie goed bekijkt, dan zie je dat elk ontwerp zijn eigen bijzonderheid heeft. Soms wordt er gewerkt met hout, glanzende materialen of leren klosjes. De tassen kunnen daarom wat stijl betreft onderling van elkaar verschillen. Houd je van stoer, dan kies je voor een tas in donker mat leder. Mag je tas een blikvanger zijn, let dan goed op de toegevoegde accessoires die soms heel opvallend kunnen zijn. Tassen van Micmacbags zijn er in verschillende modellen, kleuren en afmetingen. Soepele leren rugtassen zijn ruim vertegenwoordigd, evenals de praktische shopper en de handige schoudertas.

  Geef een reactie

  Hipperz 9,4 / 10 - Reviews @